Vlada je na današnjoj sjednici imenovala Predraga Todorovića za izvršnog direktora nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro

Vlada je na današnjoj sjednici imenovala Predraga Todorovića za izvršnog direktora nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro.

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranje saopšteno je i da je formiran Odbor direktora novog preduzeća koji čine Milovan MilićNebojša VuksanovićFilip RadulovićPavle Tripković i ugledni barski privrednik, vlasnik kompanije “Cerovo” Goran Đurović.

– Smatram da se svi moramo uključiti kako bi naše kompanije bile što uspješnije. Pokušaću da dam doprinos da naša nova avio-kompanija ne ide stopama stare, već da napravimo profitabilnu, dobru i zdravu kompaniju koja će biti okosnica razvoja turizma i uzdanica naše ekonomije-rekao je večeras Đurović za portal Feral.bar.

Ambicije sa kojima je poznati barski privrednik ušao u projekat obnove nacionalnog avio-prevoznika su jasne-želja da se ostvari uspjeh.

-To znači da možemo da stvorimo uspješnu nacionalnu avio-kompaniju. Što se tiče dosadašnjih problema u poslovanju Montenegro Airlines, osim onog što sam mogao da čujem preko medija, ne znam detalje i dublju priču, ali evidentno je da je tu bio veliki problem sa nedomaćinskim upravljanjem koje je uzrokovalo porazan rezultat-dodao je Đurović.

Na pitanje šta očekuje od kolega u Odboru direktora, naš sagovornik je kazao da je to iznad svega maksimalna profesionalnost.

-Očekujem da svi gledaju kompaniju kao svoju, da shvate kolika je ovo obaveza i koliko je važno da ovaj projekat uspije i da zaživi u punoj mjeri. Od izvršnog menadžmenta očekujem da bude maksimalno profesionalan, da izvršni direktor gospodin Todorović formira uspješan tim koji će znati da ovu priču iznese na pravi put-rekao je Đurović na kraju razgovora za portal Feral.bar, dodajući da će eventualna primanja po osnovu članstva u Bordu davati u humanitarne svrhe.

-Goran Đurović, koji ima 21 godinu radnog iskustva na rukovodećim pozicijama, izabran je za četvrtog člana odbora direktora. Osoba je koja je aktivno učestvovala u unaprjeđenju poslovanja i razvoju kompanije koja danas broji preko 150 zaposlenih.

Nosilac je velikog broja nagrada za filantropiju i humanitarni rad, a kompanija čiji je izvršni direktor prethodnih petnaest godina, osvojila je niz nagrada i priznanja iz oblasti društvene odgovornosti-kazali su u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Izvor: feral.bar