Ne poričući dosadašnji glavni faktor crnogorske turističke prednosti tj. onih turističkih 4 S: Sun – Sea – Sand – Sex, vrijeme je da stvarno, korak po korak zaživi

Ne poričući dosadašnji glavni faktor crnogorske turističke prednosti tj. onih turističkih 4 S: Sun – Sea – Sand – Sex, vrijeme je da stvarno, korak po korak zaživi i davno spominjani 6 E turizam: Escape – Education – Ecology – Entertainment – Excitement – Experience.

Počinje odlučujuća bitka za svakog pojedinačnog gosta, kako su to posljednjih par godina najavljivali oni koji turizam poznaju u duši i koji se nisu dali zavarati uzastopnim zavodnički ponavljanjem ” turističkih pluseva”.

Naši specijalizovani aduti su sada redom nautički, gastro, kulturni, sportski (sa neizostavnim biciklističkim turizmom kao podsegmentom) i avanturistički turizam.

Ako gledamo iznad horizonta, tada većina ovih selektivnih tipova turizma ima potencijal postati i odgovarajuća dodatna komunikaciona i prodajna platforma za prodaju određenih tipova domaćih proizvoda poput nautičkih brodova i opreme, hrane i pića.

Negdje u pozadini stidljivo se pojavljuju i prilike za stvaranje turizma za senior ili tzv. silver generaciju trećeg doba koja ima financijskih mogućnosti i potreba da svoju penziju provede sadržajno i za nas isplativo.

Već sada se iskazuju konkretni interesi ozbiljnih investitora za izgradnju i stavljanje u funkciju luksuznih resorta za ovaj tip publike dužinom cijelog Jadrana, ali i u unutrašnjosti. Što dodatno osnažuje i stvara plodno tlo za istinsko oživljavanje zdravstvenog turizma u punom mogućem opsegu, koji se do sada dokazao najviše na području stomatologije, oftalmologije i ortopedije.

Trgnimo se i zasucimo rukave. Sada domaći turizam očigledno treba novu nadu, emociju i energiju. I komunicirajmo to jasno, odlučno i proaktivno prema svim učesnicima u turističkom sektoru – javnom i privatnom!

Izvor: www.rentoholic.com
Foto: Milan Bulatović