Budva će za nepuna tri mjeseca dobiti novi info biro koji će se nalaziti u samom centru grada, kod starog vrtića. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 56.000 eura

Budva će za nepuna tri mjeseca dobiti novi info biro koji će se nalaziti u samom centru grada, kod starog vrtića. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 56.000 eura.

“Radovi na izgradnji turističko-informativnog biroa su nedavno počeli. Kao što je građanima već poznato, u našem gradu već postoji pet info biroa koji rade preko cijele godine, a nalaze se u Petrovcu, Rafailovićima, kod Opštine, u gradskoj Pošti i u Starom gradu. Biroi u Petrovcu, Rafailovićima, kod Opštine i sezonski info biro u Pržnu su montažni objekti, a nakon toliko godina bilo je i vrijeme za novi, čija je izgradnja bila u planu još prošle godine. Kada je u pitanju lokacija, smatramo da je idealna, u samom centru grada, kod starog vrtića. Info biro će biti savremen i u skladu sa trendovima, po uzoru na info biroe u svjetskim metropolama.” – istakla je Maja Liješević, direktorka TOB-a.

Novi info biro će biti veći od postojećih, imaće 30 kvadrata, biće ovalnog oblika i biće najvećim dijelom u staklu jer je to zapravo i njihova poenta, da budu otvoreni i na usluzi svima. Svojim izgledom pozivaće posjetioce da uđu i saznaju više o ponudi budvanske rivijere.

“Arhitektonski studio “Vertikala”, odnosno arhitekte Ana Moračanin i Branko Lutovac izradili su glavni projekat kao i projekat enterijera, dok je izvođač radova renomirana firma “Bom beton” sa Cetinja, sa kojom je potpisan ugovor nakon sprovedenog postupka javne nabavke. Rok završetka radova je 90 dana, ali mi se nadamo da će projekat biti realizovan i ranije.”, kazala je Liješević.

Novi moderni turističko-informativni biro je samo početak osavremenjavanja turističke ponude Budve.” – zaključila je.

Izvor: budva.travel